Kosár0
Összesen:0 Ft
A Ön kosara üres!

BABAzsák, pólya vagy babafészek?

A nagy kérdés, amit nagyon gyakran kérdeznek tőlem.

 

Az emberiség nagyon régóta ismeri és használja a babapólyát, előnyös tulajdonságait jól ismerjük, sajnos vannak azonban negatív következményei is a nem megfelelő pólyahasználatnak. Gyermekgyógyász által megerősített információ, hogy ha a pólyában egyenesen helyezkedik el a térd és a csípő, nem pedig nyitva, és a pici nagyon feszesen van bebugyolálva, nagyobb eséllyel alakul ki csípőfejletlenség, illetve ficam. Japánban a '70-es években figyelték meg a jelenséget: amíg elterjedt volt a pólya, amelybe nyújtott lábbal bugyolálták a csecsemőket, 3,5% volt a csípőficamos babák aránya. Ez 0,2%-ra esett, amikor visszaszorították az újszülöttek pólyázását. Ezen kívül a pólyát két hónapos koron túl nem javasolt alkalmazni, mert korlátozza a nagymotorikus fejlődést.

 

A modern anyukák manapság inkább a babazsákot vagy a babafészket választják.

 

A BABAzsák a pólya moder változata, amely leszámol a negatívumokkal azáltal, hogy lényegesen nagyobb mozgásteret, ezáltal nagyobb kényelmet biztosít a picinek. Ennek megfelelően jóval tovább is használható.

 

Nézzük meg a BABAzsák további előnyeit:

 

A BABAzsák azáltal, hogy körülöleli a kisbabát, megnyugtatja a csecsemőt. Az anyaméh kellemes melegét és biztonságát idézi fel a kisbabában, egyenletes hőmérsékletet biztosít számára. A baba az anyaméhben igen szűkös helyen, de kellemes melegben van, a születés után jól és biztonságosan érzi magát, ha körbe van takarva még néhány hónapig napközben és alvás idején is. A BABAzsák rendkívül praktikus, hiszen a gyermek nem tudja lerúgni magáról a takarót (mozgékonyabbak szinte azonnal) és mégis kellő szabadságot biztosít mozgásukhoz.

 

A BABAzsákban alvó babák általában kevesebbet sírnak és jobban alszanak. Az elmúlt négy évben rengeteg anyukától hallottam ezt a tapasztalatot, boldogan újságolták, hogy a kicsi a BABAzsákban alszik a legjobban és legpihentetőbben.

 

A BABAzsák másik nagy előnye, hogy segít a szülőnek biztonságosan tartani az újszülöttet. Az aggódó, kezdő szülők és a baba látogatói is magabiztosabban vehetik kézbe az újszülöttet és akár a kistestvér is megfoghatja így a babát. Egyszerűbb a szoptatás során is ebben tartani a picit és akár egy gyors pelenkacsere is megoldható rajta. Kényelmes a babának és megkönnyíti az anyuka helyzetét is.

 

Nagyon egyszerű a használata, csak ki kell cipzározni az oldalsó részt és már bele is tehetjük a kicsit. Nincs szükség külön takaróra, hiszen a BABAzsák első része ellátja ezt a funkciót is.

 

A BABAzsák bárhová vihető, könnyű, babakocsiba is behelyezhető és nagyon fontos szempont, hogy teljes egészében mosható, így az apróbb balesetek sem jelentenek problémát.

 

A babafészek nagyon divatos manapság, azonban funkcióit tekintve lényegesen szűkebb körben használható. Rengeteg csodaszép anyagból készítik a gyártók, jól mutat a babaszobában. A babafészek oldalsó részeivel ugyan megakadályozza, hogy a kisbaba kiguruljon belőle, de a kicsinek nélkülöznie kell a körülölelés biztonságos érzetét, amire pedig nagy szüksége van néhány hónapig.

 

A BABAzsák és babafészek ára nagyjából azonos, fontos figyelni arra, hogy valóban jó minőségű anyagból készüljön a termék és a belső töltet összetételét is érdemes figyelni. Az anyagválasztás azért is fontos, mert bizony könnyen előfordulhatnak apróbb balesetek egy újszülött életében, ilyenkor igazán jól jön, ha a BABAzsák vagy a fészek mosható.

 

Ne felejtsük el azonban azt sem, hogy a babafészekhez szükségünk lesz egy takaróra is, hiszen megfázhat benne gyermekünk, így tehát nagyobb ráfordítással kell számolnunk.

 

A babafészek alvóhelyül szolgál, szoptatásra, a gyermek kézben tartására nem való.

 

Ha nem teheted meg, hogy mindkét terméket beszerezd és választanod kell, fenti tulajdonságokat áttekintve számomra a BABAzsák tűnik a praktikusabb választásnak, hiszen biztonságot és meleget nyújt a babának, könnyen kezelhető az édesanya számára, teljes egészében mosható, huzata cserélhető. Bárhova magunkkal tudjuk vinni, babakocsiba is behelyezhető és nem mellesleg irtó cukik benne a kisbabák. ?

Szeretettel ajánlom zCush BABAzsákjainkat. https://babazsakok.hu/termekek/babazsakok-es-huzatok